Instructeur inhuren

De instructeur en de techniek …

Dit is voor jou misschien niet relevant, maar als instructeur zorg ik altijd voor een goede voorbereiding van mijn lessen en workshops. Daar gaat best veel tijd inzitten en toch is mijn ervaring dat dit de moeite waard is.

Je geeft vanavond een workshop en stel je eens een ogenblik voor dat alles  soepel loopt, je laptop loopt niet vast bij het filmpje dat je de deelnemers wilt laten zien en je hebt met je PowerPoint voldoende lesstof om anderhalf uur te vullen. Totdat …

… het niet loopt zoals je in gedachte hebt. “Ja, mevrouw, we hebben een beamer” Na het opstarten van mijn laptop, hè gelukkig, hij doet het, zie ik al snel dat er een verkeerde kabel bij de beamer zit. “Dan pakken we de laptop wel van ons.” zegt de vriendelijke medewerker van het bedrijf. Natuurlijk heb ik mijn filmpje en presentatie ook bij me op een USB stick, dus dat kan. Bij het opstarten van de PowerPoint krijgen we een melding: “Office is niet geïnstalleerd” Die valt dus af. Als het filmpje het maar doet denk ik dan, anders ben ik met een uur al uitgepraat. Gelukkig, het filmpje werkt wel alleen moeten de deelnemers muisstil zijn omdat het geluid maar net voldoende is.

Door mijn uitgebreide voorbereiding heb ik toch een goede workshop gegeven. Wie mij een beetje kent weet dat ik over EHBO zoveel kan vertellen en overbrengen dat ik makkelijk anderhalf uur de aandacht vast kan houden van de groep voor me. Vanavond mag ik weer en wat ik hiervan heb geleerd; ik neem mijn eigen beamer en kabels mee!

Delen