Instructeur inhuren

Brand in een gebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen

Veel mensen zijn er niet van op de hoogte maar al weer drie jaar verzorg ik met een aantal collega’s alle EHBO en BHV opleidingen binnen de Radboud Universiteit en het UMC Radboud in Nijmegen.

En dan zit ik rustig het nieuws te lezen op de smartphone en zie plotseling foto’s voorbij komen van brand in één van de universiteitsgebouwen … Na de eerste schrik lees ik al snel dat de brand onder controle is, gelukkig. En ik voel ook wel enige, geheel ongepaste, trots!

Maar als instructeur weet ik hoe veel er binnen deze organisatie geoefend en getraind wordt en dat loont zich denk ik wel in zo’n situatie. Alle medewerkers hebben het gebouw veilig kunnen verlaten en in de media zie ik foto’s van BHV-ers die de brandweer netjes aanwijzingen geven tijdens de hulpverlening.

Binnenkort zal ik dan ook zeker alle bijzonderheden van deze brand bespreken met mijn cursisten, vooral hoe de hulpverlening verlopen is maar ook hoe de “persoon” achter de hulpverlener het ervaren heeft. Ik ken ze inmiddels allemaal en belangrijk is dat zij een veilig gevoel hebben om informatie met elkaar te delen en er zeker van te zijn dat de details van hun hulpverlening binnenskamers zal blijven.

Het is dus te begrijpen dat ik enige trots voel, het getroffen gebouw is inmiddels vrij gegeven door de brandweer en iedereen kan weer aan het werk. Als ik de komende weken  rondloop op het universiteitsterrein zal ik extra blij zijn om de EHBO-ers en BHV-ers tegen te komen, bijvoorbeeld  in de lift naar het leslokaal of tijdens de lunch in het sportcafé. Nu al zin in het nieuwe seizoen!

Delen